Je logické, že manévrovanie s kamiónom je oveľa zložitejšie než s klasickým osobným automobilom. Môžu za to rozmery samotného vozidla a nejedenkrát i ťažký náklad, ktorý sa skrýva v návese.

Vodiči kamiónov sú preto častými účastníkmi dopravných nehôd, ktoré už na prvý pohľad vyzerajú desivo.

Aj v prípadoch, keď vodič kamiónu nepríde k úrazu, minimálne je zranené jeho ego, že jazdu, cúvanie alebo parkovanie nezvládol tak, ako si to predstavoval.

Vodič nákladného auta zlyhal pri cúvaní do skladu

Zlyhanie pri cúvaní s kamiónom ohrozuje náklad i poškodenie vozidla

Napriek tomu, že vodič má množstvo skúseností, je bežným javom, že občas pri cúvaní zlyhá. Nehrozí tu len riziko poškodenia kamiónu, ale tiež samotného nákladu.

Vodič kamiónu nabúral zozadu

Toto je veľmi nepríjemná situácia, za ktorou sa môže skrývať nedostatočný výhľad, alebo jednoducho fakt, že vodič sa ponáhľal a reagoval zbrklo. Jednoznačne takéto škody nestoja za to!

Parkovanie na príliš úzkom mieste

Vtesnať sa na úzke parkovacie miesto je umením. Nováčik by možno potreboval pomoc ďalšej osoby, ktorá by mu dávala pokyny rukou, no ešte lepšou pomocou je skutočne kvalitná technológia.

Ako cúvať s kamiónom bez stresu

Vyhnúť sa vyššie uvedeným nehodám si vyžaduje dlhoročné skúsenosti a hlavne trpezlivosť vodiča. Avšak niekedy nestačia ani roky skúseností. Výhodnejšie je investovať do bezpečnostných prvkov, ktoré vám s tým pomôžu. V našej ponuke nájdete kvalitné a spoľahlivé kamery a monitory aj pre nákladné vozidlá.

Vďaka kamerám v kamióne sa dokážete vyhnúť prekážam na ceste i nehodám pri manévrovaní. Kamery v kamióne zefektívnia nájazd na rampu do skladu, parkovanie medzi kamiónmi, dokonca aj za jazdy nimi môžete sledovať mŕtve uhly. Navyše, ak príde k náročnému manévru, dokážete kamerou skontrolovať aj náklad vo vnútri návesu.

Montáž kamier s monitorom do kamióna je naozaj jednoduchá

V našej ponuke si dokážete vybrať podľa vašich potrieb a náročnosti. Najobľúbenejším setom je práve bezdrôtový set 7" monitora s kamerami pre kamióny, ktorého montáž je naozaj jednoduchá a zaberie vám maximálne 2 hodiny. Tento set si získal najväčšiu obľubu nielen jednoduchou inštaláciou, ale aj najstabilnejším signálom spomedzi konkurenčných setov.

Monitor jednoducho pripojíte na permanentný prúd za ACC (prvé otočenie kľúča v zapaľovaní), umiestnite kamery na požadované miesto a napojíte ich na najbližší zdroj napätia tiež za ACC. Kamery sa spolu s monitorom spárujú a akonáhle budete chcieť vidieť obraz z kamery, jednoducho si kameru navolíte tlačidlom na monitore a bez stresu riadite svoj kamión.

Ak máte obavy z bezdrôtového setu, alebo nie je možné na vašom vozidle nájsť jednoduchý prístup k napájaniu kamier, odporúčame vám prezrieť si našu ponuku káblových kamier a monitorov. Ich montáž je tiež jednoduchá. Napája sa len monitor. Z monitora ide káblom prúd priamo do kamery. A čo sa týka káblov, dosahujú najvyššiu kvalitu tienenia a odolnosti, preto sa v žiadnom prípade nemusíte obávať zrnenia obrazu aj pri vzdialenosti na 25 metrov. Jednou z výhod káblových setov je ich automatizácia spúšťania kamier. Ak si vyberiete monitor so spúšťacími káblami, kamery sa dokážu ovládať samé bez stlačenia tlačidla na monitore. Ak spúšťací kábel z monitora napojíte do poistkovej skrinky na cúvacie svetlo, kamera sa automaticky zobrazí na monitore, keď zaradíte spiatočku.

Naozaj stačí málo k tomu, aby ste výrazne zvýšili bezpečnosť pri vedení kamióna. V prípade ak by ste sa nevedeli rozhodnúť, naša profesionálna technická podpora s dlhoročnými skúsenosťami je pripravená vám poradiť nielen v procese výberu, ale aj počas montáže. Neváhajte nás preto kontaktovať emailom na [email protected], alebo telefonicky 0948 298 228 a radi vám poradíme.